{ "title": "Bacak Baldır Kası Geliştirme", "image": "https://www.baldir.gen.tr/images/bacak-baldir-kasi-gelistirme.jpg", "date": "20.01.2024 05:40:24", "author": "Mustafa Zafer Kaya", "article": [ { "article": "Bacak baldır kası geliştirme, uzun ve zorlu bir süreçtir. Özellikle üst gövde, omuz, kol ve göğüs kasları yapmak isteyen sporcular hedeflerine çabuk ulaşırken bacak baldır kası geliştirmek isteyen sporcular zamanlarını hibe etmek zorunda kalacaklardır.

Bacak baldır kası geliştirme en az karın kası geliştirme kadar zordur fakat bazı iş görür idmanlar ve programlarla harcayacağınız zamanın boşa gitmemesini sağlayabilirsiniz. Bacak baldır kası geliştirme sürecinde en fazla işinize yarayacak hareketler şu şekilde sıralanabilir.

Squat: Çömelme hareketidir. Bacaklar omuz hizasında açılır, çene yukarı doğru bakarken ayaklar dizden kırılır. Oturma pozisyonuna kadar kırılma devam eder ve oturma pozisyonunda yukarıya, duruş pozisyonuna geçilir. Bu hareketi hızlı yapmak ve ağırlık taşıyarak yapmak bacak baldır kası geliştirme amacınıza daha hızlı ulaşmanıza yardımcı olur.

Burpee: Yukarıdaki squat hareketi bittiğinde duruş pozisyonuna geçildikten sonra yere uzanıp tek bir şınav çekme ve ayağa kalkıp tek zıplama ile tamamlanan bir idmandır. Squat daha çok baldır geliştirmek için tercih edilen bir sporken; burpee bacak baldır kası geliştirme ve ek olarak omuz, karın ve kol kaslarınızın gelişmesine olanak sağlar.

Jumping jack: Ayakta durur pozisyondayken sıçrama ile eller ve ayaklar açılır ve ikinci sıçrayışta eller ve ayaklar kapanır ve 1 tekrar bu şekilde tamamlanır. Zıplamak bacak baldır kası geliştirmek isteyen sporcular için en ideal idmanlardan biridir. Bu yüzden bu hareket de kesinlikle programınızda bulunmalıdır.

Sprint atmak: Kısa mesafeleri yüksek hızla katetmektir. Burada önemli olan koşu hızınızın giderek artması değil aynı seviyede kalması ve en çok dirençle koşuyu tamamlamaktır.

Bütün bu yukarıdaki hareketleri bir program çerçevesinde yaparak amacınıza en hızlı ve en etkili şekilde ulaşabilirsiniz. Kısaca başlangıç seviyesi için bir program hazırlamak gerekirse şu şekilde bir program size yardım edebilir.

20 squat (2 set)

20 jumping jack (2 set)

20 burpee (2 set)

100 metre sprint (3 set)

Haftada en az 4 gün uygulanmalı ve tercihen sabah erken saatte yapmalısınız. Gece yatmadan önce yapmak ağrılara sebep olabilir. Ayrıca yeni başlayanlar da az tekrardan çok tekrara doğru antrenman programları hazırlamalıdır. Tersi durumlarda program sizi zorlar ve tekrarları kaçırabilirsiniz.

Bütün bunlara ek olarak protein ağırlıklı beslenme (Et ve et ürünleri ve kuru baklagiller), kalsiyum kaynakları (Süt, peynir, yoğurt ve ürünleri) ve isteğe ve ihtiyaca bağlı protein tozları tüketirseniz bacak baldır kası geliştirme süreciniz hızlanacaktır.
" } ] }