{ "title": "Baldır Ağrısı", "image": "https://www.baldir.gen.tr/images/baldir-agrisi.jpg", "date": "19.01.2024 01:33:21", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Baldır ağrısı, genelde bacakların aşırı kullanılması, kas zedelenmesi, yaralanma, yaşa bağlı olarak aşınma gibi pek çok nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Baldır ağrısı hafif kapsamlı değerlendirmeye alınan, basit ağrı kesicilerle kontrol edilebilen bir rahatsızlıktır. Ağrı kesicilere destek amacıyla dinlenme, az kullanma gibi önlemler alınabilir. Bazı durumlarda baldır ağrısı kan dolaşımında oluşan sorunlar, bulaşıcı hastalıklar gibi ciddi nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Aynı şekilde her zaman önemsenmeyen ve basit uygulamalarla tedavi edilmeye çalışılan baldır ağrısı hayati risk oluşturan ciddi bir hastalığın belirtisi olarak da yaşanabilir. Hafif tempoda bir yürüyüşün ardından aralıklı baldır ağrısı yaşanıyorsa bu durum periferik arter hastalığının bir belirtisi olabilir.

Baldır ağrısı yaralanma ile ilgili nedenler
Baldır ağrısı enfeksiyona bağlı gelişen nedenler
Baldır ağrısı komplikasyonları

Baldır ağrısı nedeniyle yaşanabilecek komplikasyonlar ilerleyebilir ve altta yatan nedene yönelik olarak farklılık gösterebilir. Fazla zorlama ya da fazla kullanım sebebiyle yaşanan baldır ağrısı dinlenme gibi basit uygulamalarla geçebilirken, ciddi bir hastalık nedeniyle oluşan baldır ağrısı neden olan hastalık tedavi edilmediği sürece varlığını koruyabilir. Bu gibi durumlarda önlem alınmazsa baldır ağrısı kalıcı hasara yol açabilir. Yaşanabilecek komplikasyonlar ise şu şekilde sıralanabilir;
Baldır ağrısı nasıl geçer?

Baldır ağrısı teşhis ve tedavisi için ilk önce bir doktora başvurulmalıdır. Doktor ağrının sebebine yönelik olarak uygun tedavi yöntemleriyle ağrıyı kontrol altına alabilir. İlaç tedavisi, fizik tedavi, masaj tedavisi uygulanabilecek tedavi seçenekleri arasındadır. Beraberinde elastik bandaj kullanımı ağrının şiddetini azaltmak için faydalı olabilir. Bandaj herhangi bir nedene bağlı olarak etkilenen ve ağrıya yol açan kasların sabitlenmesini sağlayarak, olası sakatlanmalardan korur. Ağrı kesici krem, kas gevşetici krem, ilaçlar rahatlama sağlanabilmesi için faydalı olabilir. Baldır ağrısında buz kompresi ağrının ve varsa şişliğin giderilmesine yardımcı olur. Buz torbası bir havluya sarılarak bölgeye uygulanabilir. Buz torbası uygun şekilde bölgeye sarılarak 3-4 saat arayla bölgede 20 dakika kadar bekletilebilir. Bunların haricinde vitamin ve mineral destekleri de baldır ağrısını geçirmek için faydalı olabilir.
" } ] }